Bliv set i mørket

Udskriv
facebookfacebooktwittertwitter

Dagene bliver kortere og kortere, og det bliver efterhånden svært at tilrettelægge sit løbeprogram og løbetræning alene i de lyse tider. Det er meget nemt for en bilist eller cyklist at overse når en løber kommer susende i de mørke timer. Derfor er det vigtigt, at sørge for at blive set af biler og cyklister, når du løber ude i trafikken, for at undgå at havne i en tragisk ulykke.

Det er heldigvis nemt at gøre sig synlig i trafikken. Der flere forskellige ting du kan benytte dig af for at gøre dig synlig under din løbetræning henover vinteren. Vi vil her give dig nogle forslag til, hvordan du kan sikre dig, at bilisterne får øje på dig under træningen.
Du bør som minimum altid sikre dig at have reflekser på, når du løber i mørke. Meget af det løbetøj du kan købe til vintertræning er der i forvejen påsyet reflekser. Hvis du ikke har reflekser på dit løbetøj, kan du vælge at købe nogle refleksbånd, der både kan fås til at tage om arme eller ben. Refleksbånd er en smart og billig løsning til at blive set, når du løbetræner en mørk aften. Hos billigsport24 kan du få nogle udmærkede refleksbånd fra newline til 49,-.


En anden effektiv måde til at blive set i mørket er at købe en gul/grøn refleksvest. Den billigste løsning er at købe en traffikvest i et supermarked til 30 kr. ulempen er at disse ikke er syet til sport, og er hverken særlig holdbare eller behagelig at have på under løb. Derfor vil vi anbefale dig at købe en refleksvest specieldesignet til løb. Et godt valg kunne være en refleksvest fra newline. Den sidder godt og tæt til kroppen, og er lavet i et holdbar materiale og kan fås til 119,- hos billigsport24. Vil du være helt sikker på at blive set i mørket, når du løbetræner, kan du yderligere vælge at købe reflekshandsker og hue.
Vi vil her på løbeprogrammer.dk dog mene, at det er for de fleste er nok med en refleksvest og et par refleksbånd.
Løber du meget på uoplyste landeveje kan det måske være en fordel med den helt store reflekspakke med vest, hue og handsker, eller evt. bruge nogle refleksbånd med dioder der blinker rødt.

Læs også artikel: se i mørke

Copyright 2011 Løbeprogrammer | Bliv set når du løber i mørke. Designed by Joomla templates. All Rights Reserved.