Løb for overvægtige

Udskriv
facebookfacebooktwittertwitter

Et af de allerbedste midler mod overvægt er motion og gerne masser af det.
Som overvægtig er den sikre vej mod et stort vægttab motion kombineret med nogle sundekostvaner. Her er løbetræning en af de mest effektive motionsformer. Du forbrænder rigtige mange kalorier, når du løbetræner, men samtidig er det også en af de motionsformer, hvor chancen for skader er størst.
I denne artikel vil vi prøve at komme med råd og vejledning i forbindelse med motion for overvægtige, specielt omkring løb for overvægtige.
Har du aldrig før dyrket motion, eller er det flere år siden, er det vigtigt at du starter med at sætte dig nogle realistiske mål og starter forsigtigt ud med træningen. Dette kunne være igennem et løbeprogram.

Motivér dig selv med et løbeprogram

Kigger du i vores løbeprogram for overvægtige vil du også kunne se at du de første mange uger, skal gå lige så meget som du løber. Det er både urealistisk og skadeligt at sætte for høje mål i starten. Det vigtigste, de første uger og måneder, er at prøve at få struktur på din træning, hvilket et løbeprogram vil kunne hjælpe dig med.
At vælge et løbeprogram for overvægtige, der har taget højde for vigtigheden af at starte forsigtigt ud med løbetræningen, vil du i stedet for nederlag ved for høje mål, opleve succeser når du kan mærke hvordan løbetræningen bliver nemmere og nemmere at gennemføre. Dette vil for de fleste også give et ekstra selvtillidsboost, der gør at du får nemmere ved at bibeholde motivationen for at løbe og gennemføre dit løbeprogram, så du i løbet af 3 måneder vil være i stand til at kunne løbe 5 km uden pauser.
Når du starter med at dyrke motion, kan det godt være du tænker, at du sagtens kan løbe hele den planlagte distance. Eller at du kan holde til at løbe/gå mere end der står i det løbeprogram for overvægtige du har valgt at følge. Her er det vigtigt, du i stedet for at presse dig selv, holder dig til løbeprogrammet og går langsomt frem, da det meget nemt kan resultere i skader når ben og knæ pludselig bliver udsat for en belastning de ikke er vant til. Ved at gå langsomt frem, giver du muskler og knogler tid til at styrke sig og vænne sig til belastningen.
Især som overvægtig er det vigtigt at lytte til din krops signaler når du løber. Selv for normalvægtige udsættes benene for en hård belastning under løb. Dette forstærkes kun hvis der er 10-20 kg ekstra der skal løbes rundt med.

Svært overvægtig og løb

Er du svært overvægt vil vi heller ikke anbefale dig at starte med at vælge løb som motionsform, da det alt for nemt kan ende ud i skader. Det er dog meget individuelt hvad din krop kan holde til, så for nogle svært overvægtige kan det måske godt lade sig gøre at løbe uden at få skader, mens andre konstant vil blive plaget af smerter. Er du svært overvægtig og stærkt indstillet på at du vil i gang med at løbe, og ikke har lyst til andre former for motion, er vores råd at lytte godt til krop. Det skal ikke være en smertefuld oplevelse at dyrke motion. Gør det ondt i knæ, ankler, vristen eller andre steder i kroppen, så stop og lad være med at presse dig selv, så du ikke får langvarige skader i led, sener og knogler. Du kan så i stedet forsøge dig med motion på en motionscykel eller en anden træningsform, der ikke belaster ben og knæ på samme, som de stød dine ben udsættes for når du løber. Når du så igennem f.eks. cykling har reduceret din vægt, kan du igen prøve at starte med et løbeprogram for overvægtige.

Hvis du, efter at have læst denne artikel, stadig har mod på en gang motion for overvægtige vil vi anbefale dig at se på enten vores løbeprogram for overvægtige eller løbeprogram for begyndere. Disse løbeprogrammer tager begge højde for at ligge langsomt ud, med en god kombination af gang og løb. Dette sikrer dig, som nævnt tidligere i artiklen, at du langsomt vænner sener, led og knogler til belastningen for at mindske risikoen for skader i forbindelse med løb for overvægtige.
Vi ønsker dig held og lykke med at komme i gang med løbetræningen og få sat skub i dit vægttab.

Copyright 2011 Løb for overvægtige - Løbeprogrammer.dk - Løbeprogram for alle. Designed by Joomla templates. All Rights Reserved.