Løbesko

Udskriv
facebookfacebooktwittertwitter

Det er utrolig vigtigt med et par ordentlige løbesko der passer perfekt til lige netop din fod og løbestil. Løbeskoen er ubetinget det vigtigste løbeudstyr, og det du bør ofre flest penge på. Hvis løbeskoen ikke passe dig ordentligt vil det nemt kunne føre til skader, hvilket du selvfølgelig gerne vil undgå. En løbesko der passer til din løbestil vil give dig bedre løbeoplevelser og være med til forebyggelse af skader.
Derfor handler det heller ikke om at finde den løbesko der har de smarteste farver og mønstre, men at finde en løbesko der passer perfekt til dig.

Der findes overordnet 3 forskellige sko typer:

Overpronationsløberen (overpronation)
Overpronere betyder at du vrikker lidt for meget indad på foden når du løber. Dette problem kan afhjælpes ved at købe en løbesko der støtter foden på plads og er mere vridstabil. Dette køres med en form for kilder i mellemsålens inderside.
Overpronation er den mest almindelig løbestil og ca. 70-75 % af alle løbere er overpronationsløbere

Neutral løberen (normal pronation):
Neutral løbestil vil sige at din fod hverken vrikker indad eller udad når du løber. Du vil lande på ydersiden af hælen og lave en let rullebevægelse indmad med foden. En godløbesko til neutralløberen vil have en god stødabsorbering uden hårde stabiliserende kiler som bruges ved overpronation.
Ca. 20-25 % af alle løbere har neutral pronation

Supinationsløberen
Ved denne type løber falder foden udad. Det vil sige at du konstant bliver på ydersiden af foden, og derfor ingen pronation har. Denne løbestil giver en meget dårlig støddæmpning og det er derfor nødvendigt at finde en meget smidig sko med god stødabsorbering. Da uvaldet af sko inden for supination ikke er overvældende, kan skovalget være vanskeligt uden hjælp fra en løbeekspert.
Ca. 5% har tendens til supination.


Hvis det er første gang du skal ud og købe et par løbesko kan det være en god ide at tage ned i en sportsbutik og få udført en løbetest. Udfra løbetesten kan de finde din løbestil og den type løbesko der passer dig dig bedst. Ofte kan man gå en gratis løbetest hvis man efterfølgende køber et par sko. Ellers kan de godt finde på at opkræve et mindre beløb.

Hvis du i forvejen ved hvilken type sko der passer til dig, og ikke har brug for hjælp og vedledning er der ofte rigtige mange penge at spare ved at købe dit løbeudstyr på nettet.

Vi har prøvet at samle nogle links til forskellige forhandlere af løbesko og andet løbetilbehør herunder.

Til sidst HUSK løbeskoen er det vigtigste redskab. Sørg for at få købt dig et par gode løbesko før du begynder på dit løbeprogram.

Copyright 2011 Løbesko - Løbeprogrammer.dk - Løbeprogram for alle. Designed by Joomla templates. All Rights Reserved.