Se i mørke

Udskriv
facebookfacebooktwittertwitter

Medmindre du har aften eller natarbejde er det meget vanskeligt at få planlagt sin løbetræning i de lyse timer hen over vinteren. Derfor har du to muligheder. Du kan enten vælge at løbe på fortovet på oplyste gader, eller købe dig en god pandelygte, så du fortsat har mulighed for at løbe i skoven eller langs ikke oplyste veje. Det kan også være du bor et sted langt ude på landet uden gadelygter, her har du ikke andre muligheder end at vælge at løbe med en lyskilde når mørket er faldet på.

 

Løber du på oplyste steder, er din vigtigste opgave at sørge for at du bliver set. Læs vores artikel om at blive set i mørket. Her behøver du ikke at tænke på selv at kunne se, da lyset fra gadelygterne er tilstrækkeligt for at gennemføre en sikker løbetur.
Når du løber i mørke på ikke oplyste steder, er det altid en god ide at vælge ruter du kender, så du ikke bliver overrasket over pludselig skarpe sving midt i en spurt.
For at kunne se i mørke når du løber, er det ikke så underligt, nødvendig med en form for lys. Da det er bøvlet at løbe med en lommelygte i hånden, skal du i stedet vælge en pandelygte til løb. Med en pandelampe til løb kan du nemt se stien et par meter foran dig når du løber. En pandelampe vejer ca. 100 gram, og kan nemt tilpasse så den sidder godt på hovedet, derfor bør vægten ikke være en hindring. Hos Billigsport24, kan du få en udmærket pandelampe til løb for 119,-.
Udover at du selv kan se når du løber i mørke med en pandelampe, har biler og cyklister også meget nemmere ved at se dig når du løber med lys, end hvis du kun har en refleksvest på.

Læs også: Bliv set i mørke

Copyright 2011 Løbetræning | Se i mørke når du løber | Løbeprogrammer. Designed by Joomla templates. All Rights Reserved.